headershadow

Latest Blogposts

Hoe je snel 25 000 euro of meer per jaar kunt besparen

Het besparen van geld is in deze tijden echt een must. Zeker als je ondernemer bent. En het is simpeler dan je wellicht denkt. Dit geldt ook voor mensen die voor een baas werken: zij kunnen voor de zaak veel geld besparen.

Hoe? Snellezen is een effectieve manier om zowel je waardevolle tijd als geld te besparen. Hieronder illustreer ik het simpele reken-sommetje dat eraan te pas komt.

4 uur per dag lezen

Laten we aannemen dat je op basis van je beroep vier uur per dag leest. Dat lijkt veel, maar ga maar na: de e-mailtjes in de ochtend als je dag start, vergaderverslagen, notulen, rapporten, vakbladen, de krant, brochures, briefwisselingen en waarschijnlijk nog veel meer…allemaal informatie die je met je ogen moet opnemen. Als je dit allemaal optelt zul je zien dat je gedurende de dag  zeker drie à vier uur  aan het lezen bent.

800 uur winst

Door middel van snellezen kun je twee tot vijf of zelfs meer keren sneller lezen. Terug naar het voorbeeld van vier uur per dag lezen. Als je dit in uren gaat berekenen, kom je op twintig uur in de week, op basis van een 40-urige werkweek (zonder overwerken). Als we dit rekensommetje voor een hele maand gaan doen, ziet het er als volgt uit: 4 uur per dag × 5 dagen × 4 weken = 80 uur! En per jaar is dat al snel 800 uur. Als je dat eens vermenigvuldigt met je uurtarief…

25 000 euro

Wanneer je door middel van snellezen vier keer sneller kunt lezen, betekent dat een tijdsbesparing van vierhonderd procent. Dus je bespaart van de 800 uur ruim 600 uren. Cijfermatig is dat, als je werkt voor een uurtarief van € 41,66 per uur, dus 25.000 euro op jaar basis. Als je daarentegen een advocaat of accountant bent of een ander beroep uitoefent waarvan de uren tegen een hoger bedrag worden gedeclareerd, zijn de bedragen nog hoger en bespaar je dus nog veel meer.

Wil je dit voordeel ook voor jou laten werken? Kom dan naar het seminar van 7 april. Ik ben benieuwd hoeveel je kunt besparen, vertel het mij in een reactie hieronder.

Meer tips en oefeningen?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang ons E-Book met 75 snelleestips helemaal GRATIS!!
We hate spam just as much as you

0 reacties op “Hoe je snel 25 000 euro of meer per jaar kunt besparen

Plaats een reactie