headershadow

Page content

Lerensnellezen.nl

In 2006 richtte Bastiaan van Achterbergh een insti­tuut op waar je lessen leert die je eigenlijk op school had moeten leren: Hoe werkt mijn brein? Hoe kan ik sneller en slimmer leren? Hoe kan ik zo goed en snel mogelijk lezen? Hoe kan ik het beste naar een examen toe werken? Hoe haal ik de beste resultaten in de minste tijd?

Om succesvol te zijn in de doelen en/of dromen die je nastreeft  heeft Lerensnellezen.nl een duidelijk andere aanpak dan je vroegere school: “Trainingen moeten leerzaam, doelgericht, duurzaam en vooral leuk zijn. Jezelf verbeteren is het mooiste wat er is”. De boodschap die Bastiaan dan ook uitdraagt is: word jezelf, blijf jezelf, leer je volledige potentieel te benutten en bereik jouw gewenste resultaat. Hierbij spelen een aantal belangrijke waarden een rol: integriteit, respect, kwaliteit, duurzaamheid en plezier.

De Missie

De missie van Lerensnellezen is het verbeteren van de kwaliteit van het leerpotentieel van mens en organisatie. Iedereen kan lerensnellezen. Iedereen zou moeten snellezen, zelfs (juist!) als ze ADHD, dyslexie of een leerbeperking hebben. Door middel van hoogwaardige en beproefde methodes help ik iedereen die het meeste uit zijn of haar tijd wilt halen. Snellezen opent een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor ons.


Hoe kan ik je helpen?

Ik geef trainingen voor zowel particulieren als bedrijven. Tijdens mijn trainingen gaat het vooral om de persoonlijke ervaring. Je zult merken dat door het resultaat van de training je in staat bent sneller en makkelijker informatie op te nemen, te onthouden en te reproduceren. Ik garandeer je een zeer bij­zondere en zinvolle training, waar je je hele leven plezier van zult hebben.

Wat kun je verwachten van zo’n training? 

 • Dat je aan het eind van de (trainings-)dag en het eventuele e-learning traject de leessnelheid 3 tot 12 maal heeft verhoogd.
 • Dat je bevattingsvermogen en begrip sterk zijn verbeterd
 • Dat je heel veel tijd gaat besparen
 • Dat je beter begrijpt hoe je ogen en hersenen effectief kunnen worden ingezet bij het lezen en studeren
 • Dat je beter tekst op kunt nemen, onthouden en reproduceren
 • Dat je efficiënter kunt werken
 • Dat je sneller onderlinge verbanden gaat zien en sneller beslissingen kunt maken
 • Dat je effectiever met informatie om kunt gaan, zodat je tijd bespaart
 • Dat je geheugen vele malen verbeterd is
 • Dat je creatiever wordt zowel in werk en als privé.
 • Dat je een betere  balans vindt tussen zakelijk en privé.
 • Dat je productiever werkt met minder inspanning.

 

Hoe gaat zo’n training snellezen en mindmapping in zijn werk?

De training begint altijd met het inzicht krijgen in hoe je leert en leest, met wat voor leeswerk je dagelijks te maken hebt en natuurlijk wat je huidige leessnelheid is. Vanuit dat startpunt beginnen we met bouwen. Aandachtspunten in de training zijn onder andere:

 1. Hoe werken onze ogen? De focus ligt bij het trainen van de ogen in het onderscheiden van wat er op papier staat, het blikveld verbreden en leesbegrip verhogen. Je leert diverse leesmethoden: de zigzagbeweging, achteruit lezen, meerdere regels tegelijk lezen, van rechts naar links lezen en scannen met leesbegrip.
 2. De oren uitzetten. Het buitensluiten van de omgeving en het creëren van opperste concentratie zijn belangrijke onderdelen van zorgvuldig kunnen lezen. Zodra je focus echt bij het lezen ligt, gaan we oefenen en werken aan het verhogen van je leessnelheid.
 3. Toepassen van de theorie en het snellezen meester worden. We testen welke leestechniek het beste bij je past en onder welke randvoorwaarden je het beste presteert. Na voltooiing van het traject testen we je uiteindelijke leessnelheid, welke 3 tot 12 maal hoger zal zijn dan je initiële snelheid.
 4. Retentievermogen. Als je zoveel kunt lezen is het nog wel wenselijk dat je zoveel mogelijk onthoudt. Technieken om te studeren, mindmappen en memoriseren komen aan bod om te zorgen dat de kennis niet het ene oor (oog!) in gaat en het andere uit.

Na de training is Bastiaan er ook nog voor je. In een vastgestelde periode kun je al je snelleesvragen telefonisch of per e-mail aan hem richten.

Aanmelden Snellezen Mindmapping Lerensnellezen.nl

 

0 reacties op “

Plaats een reactie