headershadow

Page content

Over Bastiaan

In de wieg

Je eigen koers varen, golven bedwingen, wind trotseren – en als het nodig is gewoon tegen de wind in gaan – nooit stilstaan, de kracht voorál uit jezelf halen, en boven alles: optimaal genieten. Bastiaan van Achterbergh ten voeten uit. Hoe typerend dat zijn wieg een zeilboot was, eigenhandig gemaakt door opa. “Ik kan me geen leven zonder zeilen voorstellen.” Zijn liefde voor zeilen kan hij nu doorgeven aan anderen, als zeilinstructeur, maar ook aan zijn eigen kinderen die in diezelfde wieg hebben gelegen, uiteraard.

Lekker eigenwijs

Bastiaan bewees als klein kind al dat hij prima op eigen benen kan staan. Maar lopen? Hij ging veel liever het water op, op zoek naar zijn eigen koers, spelen met de wind. Daar haalde hij al zijn energie vandaan. En nog altijd bruist Bastiaan van de energie, en weet hij als geen ander iedereen mee te slepen in zijn positieve kracht. Of dat nu is via reiki, met uitdagende trainingen of wanneer hij spreekt voor een bomvolle zaal met leergierige toehoorders: Bastiaan weet iedereen in een energy flow te brengen waarvan de meesten alleen maar kunnen dromen. Hij zet je op scherp, inspireert en motiveert je om je doelen te bereiken.

Hoezo, grenzen?

Grenzen aan je kunnen? Die bepaal je zelf, en dat geldt zeker voor Bastiaan! Dat hij dyslectisch is, heeft hem bepaald niet beperkt in zijn ontwikkeling. Sterker nog, zijn woordblindheid heeft hem gemaakt tot wie hij nu is. Wie hem één keer heeft ontmoet, pikt hem gelijk uit deze klassefoto. Als centraal figuur, een en al positivisme, een doorvechter, een optimist en realist met een unieke creatieve geest. “Ik zie in alles een uitdaging. Opgeven? Dat woord ken ik niet, daar ben ik echt ‘blind’ voor.”

Selfmade man

De honger naar kennis, alles willen weten, continu willen leren, bijspijkeren…Bastiaan van Achterbergh is, wat je noemt, echt een selfmade man. Zijn studie Management & Organisatie brak hij abrupt na twee jaar af, omdat hij struikelde over de talen én met zichzelf in conflict kwam. Zijn urge om out of the box te denken werd namelijk niet echt gewaardeerd. “Alles is goed als je het maar goed kunt beargumenteren, en zolang je er met de volste passie in gelooft, puur vanuit jezelf, vanuit je eigen weten.”  Vallen, opstaan en keihard doorgaan. Die eigenschappen zijn altijd bruikbaar, ook tijdens de befaamde sloepenrace van Harlingen naar Terschelling. Wie had gedacht dat dat jochie van vier, dat vocht voor zijn leven na een zware hartoperatie, het zo ver zou schoppen?

Ultieme uitdaging

Bastiaan denkt buiten (voor anderen) gangbare kaders, ziet verrassende invalshoeken, leeft doelgericht en weet wat focussen je brengt. Grenzen zijn er om verlegd te worden. En het in de markt zetten van een compleet nieuwe, regionale krant past helemaal in dat plaatje. “Het lijkt godsonmogelijk, met mijn dyslexie. Dat gaan we dus gewoon doen!” Zijn unieke, ijzersterke visie en kracht in netwerken legde de krant bepaald geen windeieren. Maar…het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Bastiaan stapte, toen het kranteavontuur eenmaal lekker liep, uit het bedrijf om zijn hart te volgen: opnieuw helemaal zelfstandig, dichter bij zichzelf en dichter bij anderen staan. “Een brandend verlangen dat ik móést volgen.”

De kern

Door met name zelfstudies te doen en overal ter wereld seminars te volgen van autoriteiten zoals David Wolfe, T. Harv Eker, Joseph McClendon, Antony Robbins en Carl van de Velde, is Bastiaan tot de diepste kern van zichzelf gegaan. Hij heeft zijn authenticiteit ontwikkeld en tot grote hoogte getild. Als specialist in snellezen en mindmappen, als business trainer en coach, is hij in staat persoonlijke en zakelijke omwentelingen te bewerkstelligen, uitgaande van ieders individuele eigenschappen en kracht. Met een flinke dosis humor, zelfspot, overtuiging, enthousiasme, creativiteit en power raakt hij je tot je diepste binnenste en sleept hij je met zijn beproefde technieken en aanpak mee naar je ultieme doelen.

Dom?

Als een jongen die in de jaren zeventig opgroeide met het stempel dyslectisch, leerde Bastiaan noodgedwongen leven met het vooroordeel dat dyslectische mensen ook dom zouden zijn. Bastiaan trok alle registers open om het tegendeel te bewijzen. Met zijn ouders is hij op zoek gegaan naar manieren om te kunnen leren lezen, zodat hij al die kennis kon opdoen waarnaar hij zo snakte. Snellezen en mindmappen stonden nog in de kinderschoenen, maar Bastiaan heeft het zich helemaal eigen gemaakt. Het betekende die bekende ‘wereld van een verschil’. “Het heeft mijn leven totaal veranderd.” Anno 2012 draagt hij in zijn seminars vol overgave en gedrevenheid de kracht van snellezen en mindmappen over aan anderen. Of het nu studenten zijn, dyslecten, ADHD’ers, kinderen, volwassen, ondernemers, zzp’ers of bejaarden: iedereen kan het leren en de vruchten ervan plukken.

0 reacties op “Over Bastiaan

Plaats een reactie