headershadow

Page content

Lerensnellezen.nl is opgericht met het doel particulieren en bedrijven hun tijd terug te geven. Hun kostbare tijd. Jouw kostbare tijd. Voor veel ambtenaren, politici, advocaten, studenten en young professionals bestaat een groot deel van de werklast uit het lezen van interessante en soms minder interessante content. De gemiddelde mens leest echt maar 200 tot 250 woorden per minuut. Na een cursus snellezen bij Bastiaan van Achterbergh van Lerensnellezen.nl lees je zo’n 750 tot 2500 woorden per minuut. Wil je ook 3x tot 12x sneller leren lezen en meer tijd voor de dingen overhouden die er toe doen? Meer werk gedaan krijgen in minder tijd? Of tijd voor je familie, vrienden en hobby’s? Om een een goed boek in plaats van verplicht kost te lezen?

                                                                       Een stukje geschiedenis

Het snellezen werd door de Grieken en Romeinen voor het eerst in een primitieve vorm toegepast. Met het juiste doel, maar nog niet de juiste middelen. Pas tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten de snelleestechnieken hun eerste opwachting. Britse RAF piloten leerden tijdens de training het zogeheten ‘flashsysteem’ toe te passen waarbij vliegtuigen in oplopend tempo op een wit doek werden geprojecteerd. De taak van de piloot: het vijandelijke toestel zo snel mogelijk te herkennen. Op den duur merkte men echter dat dat niet het enige effect was van de training: de piloten konden ook 400 woorden per minuut lezen!

Tijdens de jaren ’60 werden de technieken om effectief te kunnen lezen verder ontwikkeld door de Amerikaanse Evelyn Wood. Inmiddels staat het wereldrecord op 4000 woorden per minuut. In dat tempo heb je Harry Potter 7 in minder dan een uur uitgelezen…

Dat wereldrecord is niet voor iedereen weggelegd, maar via Lerensnellezen.nl kun je wel tot 12 keer zo snel leren lezen! In een maatschappij waar tijd geld is, en misschien nog wel belangrijker, waar tijd vluchtig en eindig is, is het lezen van saaie stukken een verspilling van het hoogste niveau.

Snellezen helpt u niet alleen sneller te lezen, maar ook beter te lezen. Skimmen en scannen zijn bekende technieken om iets sneller door de stof heen te komen, maar ze zijn funest voor het tekstbegrip. Snellezen is erop gericht niet alleen je leessnelheid te verhogen, maar ook uw tekstbegrip en retentie, zodat je alles de week daarna ook nog weet! Geprikkeld? Nieuwsgierig? Lees verder op de pagina “Hoe kan ik je helpen?” voor concrete stappen op weg naar meer gedaan krijgen in minder tijd!

0 reacties op “

Plaats een reactie